Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Στην Ελλάδα συνηθίζεται η φράση «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει». Δηλαδή, όταν βλέπεις ένα χωριό, δεν χρειάζεσαι οδηγό για να το βρεις.

Αυτό ισχύει και για το σύστημα προπαγάνδας που έχει στήσει εδώ και χρόνια το καθεστώς Πούτιν. Δεν χρειαζόταν να αποκαλυφθεί η περίπτωση του Γερμανού δημοσιογράφου Hubert Seipel, για να αντιληφθούμε ποιας έμπνευσης ήταν οι «ύμνοι» για τον μεγάλο Πούτιν και την αγία Ρωσία. Ο Seipel εισέπραξε $700.000 για να γράψει δυο βιβλία για τον Πούτιν και τη Ρωσία και τώρα ετοιμάζει και τρίτο για την «αναγκαιότητα» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Άλλωστε και εμείς στη Κύπρο ζήσαμε μεγαλειώδεις στιγμές, με τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, για να έρθει ρωσικός στρατός να μας σώσει, με τους τίτλους που μας ενημέρωναν πως «ο ρωσικός στόλος υποδέχθηκε με κόλαση πυρός το Μπαρμπαρός στη κυπριακή ΑΟΖ», με ανταποκρίσεις από τη Μόσχα για την αποναζιστικοποίηση και την απελευθέρωση της Μαριούπολης κλπ

Τώρα υπάρχουν διευθύνσεις, ονόματα και εμβάσματα.

Αν απαιτείται μία έρευνα, είναι προς τη κατεύθυνση του χρηματισμού διαφόρων ατόμων που για χρόνια επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο, στη προσπάθεια να πείσουν ότι η Ρωσία και ο Πούτιν είναι η σωτηρία μας. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι άνθρωποι υποσκάπτουν εργολαβικά την ΕΕ και υπονομεύουν την εξωτερική πολιτική της Κύπρου, η οποία (πλέον) δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις.

Υπήρξαν όμως και άλλα συμβάντα τα οποία αφήσαμε να περάσουν στο ντούκου. Δεν πάει πολύς καιρός που αποκαλύφθηκε ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε στη Βουλή ψήφισμα για άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, και δέχθηκε οικονομική ενίσχυση από Ρώσο ολιγάρχη, αλλά και έτοιμο το κείμενο του ψηφίσματος.

Υπήρξε επίσης η περίπτωση αξιωματούχου που έκανε τον υπάλληλο των ρωσικών αρχών, με παραδοχή ότι του έδωσαν μόνο βότκα και σοκολατάκια. Είχε ξεχάσει να μας πει και για τα ταξιδάκια και τα ψώνια στη Μόσχα παρέα με Ρώσους κρατικούς λειτουργούς.

Να μην αναφερθούμε σε συναυλίες της μπάντα του ρωσικού στρατού και αγαθοεργίες με ανέγερση ναών… γιατί πάει μακριά η βαλίτσα.

Μια έρευνα λοιπόν θα ήταν χρήσιμη για να μη μένουν σκιές.

Κ.Ε

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ… ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Κατόπιν «πιέσεων» από τον λαό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να διεκδικήσει ακόμα μία εξαετή...

ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Οι μεγάλες γαλλικές εφημερίδες αποτέλεσαν τον στόχο της Doppelganger, μιας τεράστιας εκστρατείας παραπληροφόρησης που...

«ΠΟΡΤΑ» ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) αποφάσισε τον άμεσο αποκλεισμό της Ρωσικής...