Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

ΒΕΝΕΤΙΑ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μέστρε της Βενετίας είναι 21 νεκροί και 15 τραυματίες, εκ των οποίων 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοινώθηκε από τις ιταλικές αρχές.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα κοντά στην Βενετία και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Οι νεκροί ήταν Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία.

Έχουν ταυτοποιηθεί 7 νεκροί

Ανάμεσα στα 21 θύματα του δυστυχήματος του λεωφορείου που σημειώθηκε στο Μέστρε υπάρχουν δύο παιδιά – ένα νεογέννητο μόλις λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι, o Paolo Rosi , συντονιστής του Suem 118 Veneto, ανέφερε στο πρακτορείο Ansa. Δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ των 15 τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Από τα 21 θύματα, τα 7 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Η κατάσταση των τραυματιών

Πιο αναλυτικά, ανάμεσα στους ανθρώπους που επέβαιναν χθες το απόγευμα στο λεωφορείο που συνετρίβη από την υπερυψωμένη διάβαση του Μέστρε και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο του Τρεβίζο, υπάρχουν πέντε ενήλικες – σοβαρά τραυματισμένοι – και δυο αδερφάκια από την Γερμανία, 7 και 13 ετών τα οποία έχασαν και τους δύο γονείς τους.

Τα αδέρφια υπέστησαν και οι δύο κατάγματα στο μηριαίο και οσφυϊκό τραύμα, χειρουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πλέον κρίνονται εκτός κινδύνου. Υποστηρίζονται από την ψυχολογική υπηρεσία δεδομένης της απώλειας και των δύο γονιών.

Μεταξύ των ενηλίκων που μεταφέρθηκαν υπάρχει μια Ισπανίδα με εγκαύματα στο 60% του σώματός της, η οποία αργότερα μεταφέρθηκε στο εξειδικευμένο κέντρο στην Πάντοβα.

Οι άλλοι είναι ακόμα δύο Ισπανοί και ένας Ουκρανός, όλοι με κατάγματα πλευρών και σπονδύλων που βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Έρευνα από την εισαγγελία

Σήμερα το πρωί, η εισαγγελία της πόλης -στην οποία σήμερα κηρύχθηκε πένθος- ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του φοβερού αυτού δυστυχήματος. Για να εξακριβωθεί αν ήταν βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού αυτό που προκάλεσε την πτώση του πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μέστρε.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός (ένας Ιταλός 40 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του) δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα.

Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, μαζί με πάνω από σαράντα ασθενοφόρα των πρώτων βοηθειών.

Οι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν τις ώρες αυτές στην Βενετία για την δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των αγαπημένων τους προσώπων.


ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Με την performance art του καλλιτέχνη Σταύρου Ξ. Πέτρου εκπροσωπείται η Κύπρος στην διεθνή...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΟΝΙ ΣΤΟYΣ MED9 ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών που αποτελούν...

ΛΙΒΥΗ: ΝΕΚΡΟΙ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, λίγο πριν τις 7 το πρωί, το C-130 με...